Veda House - Къща за чай и мъдрост
whiteset.jpg
начална страница
СъбитияНовиниЗа чаяМенюКетърингСнимкиЗа насКонтактиМагазини
Начало > София, ул. Гладстон 2 > СПЕКТАКЪЛ „ШИВА-ШАКТИ“
  Събития | Меню
GSM
Оператор
Дневно меню
Дневно меню Пловдив
Събития
Събития Пловдив
Дневно меню
ул. Гладстон 2 За резервации 0882 108 108
Разгледай цялото меню І Виж къде се намира чайната >
Пловдив
ул. Г. Бенковски 50 За резервации 032 / 622 760
Разгледай цялото меню І Виж къде се намира чайната >

 

СПЕКТАКЪЛ „ШИВА-ШАКТИ“
Школа „Натараджа“ представя спектакъла „Шива-Шакти“ – автентични индийски танци в стил Бхаратанатям. Това е древно храмово изкуство, едно от най-авторитетните в традицията на Индия. Бхаратанатям е изпълняван без прекъсване от хилядолетия до днес. Спектакълът ще ви потопи в пъстрия свят на индийската митология. Всеки от танците разказва кратка история, ще има и мантри от Ведите.
Шива иШакти символизират космическото единство между духа и материята. Единението на две стихии, преплетени, влюбени една в друга. Бог Шива е господарят на танца и на йога; от косите му тече свещената река Ганга; той живее сред снеговете на връх Кайлаш в Хималаите. Негова съпруга е богинята Шакти (Парвати). Тя е космическата майка, изначалната енергия на съзиданието.
Школа „Натараджа“ са: Мина Паталенска (ученичка на реномирания гуру от Индия Анитха Гуха), Марина Кошутова и Пламен Петров.
13 Май, Неделя от 18.00ч. в Дом на Културата „Средец“ в столицата, ул. „Кракра“ 2а. Билети: в мрежата на Eventim или на място.


plakat_jpg1Школа „Натараджа“ представя спектакъла „Шива-Шакти“ – автентични индийски танци в стил Бхаратанатям. Това е древно храмово изкуство, едно от най-авторитетните в традицията на Индия. Бхаратанатям е изпълняван без прекъсване от хилядолетия до днес. Спектакълът ще ви потопи в пъстрия свят на индийската митология. Всеки от танците разказва кратка история, ще има и мантри от Ведите. 

Шива и Шакти символизират космическото единство между духа и материята. Единението на две стихии, преплетени, влюбени една в друга. Бог Шива е господарят на танца и на йога; от косите му тече свещената река Ганга; той живее сред снеговете на връх Кайлаш в Хималаите. Негова съпруга е богинята Шакти (Парвати). Тя е космическата майка, изначалната енергия на съзиданието. Школа „Натараджа“ са: Мина Паталенска (ученичка на реномирания гуру от Индия Анитха Гуха), Марина Кошутова и Пламен Петров.

13 Май, Неделя от 18.00ч. в Дом на Културата „Средец“ в столицата, ул. „Кракра“ 2а. Билети: в мрежата на Eventim или на място.

www.MeenaPatalenska.com

 
СъбитияНовиниЗа чаяМенюКетърингСнимкиЗа насКонтактиМагазини

    Приятели      Слънце Луна    сп. Усури     Билкова аптека     Amba Style     Йога Дивали