Veda House - Къща за чай и мъдрост
glassgreentea.jpg
начална страница
СъбитияНовиниЗа чаяМенюКетърингСнимкиЗа насКонтактиМагазини
Начало > Чаено меню > зелен чай (класически)
  Събития | Меню
GSM
Оператор
Дневно меню
Дневно меню Пловдив
Събития
Събития Пловдив
Дневно меню
ул. Гладстон 2 За резервации 0882 108 108
Райска ябълка<веган>
Крем супа с ябълка, целина, морков, картоф.
 
Пудла(зеленчукови шницели) < може и веган> 
Зеленчукови шницелиот нахутено брашно, тиквички, краставици и чушка, гарнирани с прясна салата и сос по избор (млечен или доматен). 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Разгледай цялото меню І Виж къде се намира чайната >
Пловдив
ул. Г. Бенковски 50 За резервации 032 / 622 760
Разгледай цялото меню І Виж къде се намира чайната >

 

Зелен чай от Китай

Сенча

Особено популярен в Китай, този чай е подходящ за ежедневна употреба, както и за първи стъпки в света на зеления чай. Листенцата му са големи, остри и трошливи. Вкусът му е мек и сладък.

Небесен храм - Гънпаудър

Традиционен китайски зелен чай, известен още като "Зуча" и "Перлен чай". Тъй като е сушен във въртящи се барабани, листенцата му са на стегнати топчета - знак за високо качество. Вкусът му е мек и не-горчив.

Чун Ми

Този чай има характерен силен вкус и остър аромат. В превод "чун ми" означава "изящна вежда" и описва типичната форма на листенцата му. Сертифициран органичен произход.

Бяла маймуна

Този чай е отгледан в планините край Фуджин, по непристъпно високи склонове. Известен е още като маймунски чай, защото навремето само специално дресирани маймуни са събирали големите му мъхести листа. Има характерен, но мек вкус с далечен меден нюанс. Истински празник за ценителите на класния зелен чай.

 

Зелен чай от Япония

Кукича

Изискан специалитет от печен зелен чай. Приготвя от стеблата на чаените листенца "куки". Богат на минерали, с ниско съдържание на кофеин. Вкусът му е препечен, с дъх на какаов сладкиш. Сертифициран органичен произход.

Банча

Класически ежедневен чай, който японците традиционно пият по време на хранене. Богат на минерали, с ниско съдържание на кофеин. Листенцата са цели, остри и големи, подбрани от ниските стръкове на растението. Вкусът е много мек, плътен и с лек дъх на трева. Сертифициран органичен произход.

Генмайча

"Генмайча" означава натурален ориз. Този специалитет е приготвен от Банча чай и печен белен ориз. Вкусът му е мек, със сладък дъх на карамел. Съдържанието на кофеин е много ниско, а японците традиционно пият този чай в следобедните часове.

Сенча Фукуджу

Събиран през есента по планинските склонове край Шизуока, този чай е приготвен по традицонната японска рецепта за Сенча - с леко опушване преди сушенето. Това му придава характерен вкус, който се развива в устата дълго след като чаят е изпит. Маслинено-зелен на цвят, силен и незабравим.

 
СъбитияНовиниЗа чаяМенюКетърингСнимкиЗа насКонтактиМагазини

    Приятели      Слънце Луна    сп. Усури     Билкова аптека     Amba Style     Йога Дивали