Veda House - Къща за чай и мъдрост
image1.jpg
начална страница
СъбитияНовиниЗа чаяМенюКетърингСнимкиЗа насКонтактиМагазини
Начало > Чаено меню > чай за ценители
  Събития | Меню
GSM
Оператор
Дневно меню
Дневно меню Пловдив
Събития
Събития Пловдив
Дневно меню
ул. Гладстон 2 За резервации 0882 108 108
Райска ябълка<веган>
Крем супа с ябълка, целина, морков, картоф.
 
Пудла(зеленчукови шницели) < може и веган> 
Зеленчукови шницелиот нахутено брашно, тиквички, краставици и чушка, гарнирани с прясна салата и сос по избор (млечен или доматен). 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Разгледай цялото меню І Виж къде се намира чайната >
Пловдив
ул. Г. Бенковски 50 За резервации 032 / 622 760
Разгледай цялото меню І Виж къде се намира чайната >

 

Чай за ценители

Представи си сънената планина рано сутринта, уютно сгушена в млечно-бяла мъгла. По зелените й склонове тихо се промъкват жени с цветни дрехи и големи сламени шапки. С бързи движения събират нежните връхчета на чаените храсти и пълнят кошниците си. На малките зелени листенца им предстои да преминат през най-различни състояния, а сетне да преплават хиляди километри в дървени сандъци докато стигнат Европа. И тук, в някое малко чайниче отново да разгърнат мистичния си вкус и аромат, за да понесат мислите ти обратно към далечната си родина...

Седни удобно и притаи дъх, защото следва селекция от най-добрите ни чайове.

Пай Му Тан

Най-популярният бял чай в света, който идва от китайската провинция Фуджиан. Цветът на листенцата му прелива във всички нюанси на зеленото, а вкусът му е дискретен и елегантен.

Сребърни Игли

В продлъжение на столетия този чай е бил запазен само за китайското императорско семейство, затова често се среща под името "Императорски чай". Той се събира само два дни в годината през пролетта, обгърнат от ранната сутрешна мъгла. Използва се единствено връхното листенце на растението, което е покрито с фин сребърен мъх. Вкусът му е ефирен и мек като коприна.

Бяла маймуна

Този чай е отгледан в планините край Фуджин, по непристъпно високи склонове. Известен е още като маймунски чай, защото навремето само специално дресирани маймуни са събирали големите му мъхести листа. Има характерен, но мек вкус с далечен меден нюанс. Истински празник за ценителите на класния зелен чай.

Сенча Фукуджу

Събиран през есента по планинските склонове край Шизуока, този чай е приготвен по традицонната японска рецепта за Сенча - с леко опушване преди сушенето. Това му придава характерен вкус, който се развива в устата дълго след като чаят е изпит. Маслинено-зелен на цвят, силен и незабравим.

Кукича

Изискан специалитет от печен зелен чай. Приготвя от стеблата на чаените листенца "куки". Богат на минерали, с ниско съдържание на кофеин. Вкусът му е препечен, с дъх на какаов сладкиш. Сертифициран органичен произход.

Милки Оолонг

Рядък Оолонг специалитет от Фуджиан, който се обработва ръчно по изключителен начин. Още влажни, чаените листа се нагряват за кратко на млечна пара, която запазва красивият им маслинено-зелен цвят и придава специален сметанов аромат и плътен нежен вкус на готовата напитка.

Златен чай 

Родом от Юнан в югозападен Китай, този чай е отгледан на височина межди 1800 и 2100 м сред хладен климат и девствени гори. Бере се само в началото на месец април при благоприятни климатични условия и се обработва по специален метод. Има големи листа с много златни връхчета, силен пикантен и малцов аромат с опушени нотки в комбинация с мек и земен вкус, типичен за чайовете от Юнан. Сертифициран органичен произход.

Даржелинг Premium FTGFOP1

Автентичен силно ароматен Даржелинг, който се предлага за в къщи в малки дървени сандъчета. Има красиви средно големи листа със зелени връхчета. Тъй като е събиран по време на втората реколта през месец май, има по-плътен и пикантен аромат. Вкусът му е много мек. Отива му мляко.

 

 
СъбитияНовиниЗа чаяМенюКетърингСнимкиЗа насКонтактиМагазини

    Приятели      Слънце Луна    сп. Усури     Билкова аптека     Amba Style     Йога Дивали